Espadrillos för män och kvinnor

Espadrillos finns i många olika färger, ofta väldigt starka färger
En Espadrillo

Vad sägs om en sula av halm och en skyddande överdel i tyg? Det låter kanske inte som världens skönaste sko men faktum är att den som upptäcker espadrillos snart inte kan leva utan dem. Det här är skor som många känner till och som passar lika bra för män som de gör för kvinnor. Om du vill handla skon i Spanien så ska du se till att säga Alpargatas för annars förstår folk inte vad du menar. Det här är inte nödvändigtvis en spansk sko för tekniken med att skapa en sula av torkat gräs och att använda sig av simpelt tyg som topp är inte ny. Det finns de som tror att den här skon har flera tusen år på nacken och det ligger det kanske något i.

Den perfekta sommarskon

Även om det kan vara svårt att säga precis när espadrillon uppfanns så kan de flesta hålla med om att det här är en otroligt skön och bekväm sko. Under 1980-talet så var det många som såg TV-serien Miami Vice och i denna så hade huvudpersonen espadrillos på sig. Detta ledde till att många ville ha precis samma sak. Det som gör detta skodon så perfekt för sommaren är att man inte måste ha strumpor på sig. Det är bara att glida i med foten som den är och till skillnad från flip flops och andra sommarskor så får man här ett skydd över tår och fot. Tyget är dock inte tjockare än att foten kan andas och det minimerar svett. Superskönt när man kanske ska röra sig mellan pool och butiker och inte har lust att dra på sig strumpor eller knyta skosnören.

För honom och för henne

En man ser verkligen ledig och cool ut i ett par enkla espadrilloskor. Det är något så elegant över denna sko samtidigt som den alls inte är till för festligare tillfällen. Det är intressant att samma typ av sko kan vara så manlig och samtidigt så kvinnlig. Ändrar man bara lite på formen så har man genast en kvinnlig sko som även denna passar perfekt under varma sommardagar. Tyget kan ha en enkel färg för att passa chinos, shorts och skjortor eller så kan det ha poppiga mönster som känns glada och inspirerande. Hitta espadrillos till herr här och espadrillos till damer här.

Moderna modeller

Numera så finns det många olika modeller av denna populära sko. Om du inte vill gå på en platt sula så finns det även modeller med klack och det särskilt för henne. Olika säsonger ser olika typer av espadrillos och vissa år så är det mer populärt med detaljer som snörning och annat som gör att man går ifrån den klassiska designen. Man kan även finna varianter som påminner mer om tofflor och det är viktigt att uppmärksamma att det finns en hel del falska kopior av denna design. Om du skaffar ett par med gummisula så handlar det inte om originalespadrillos som ska ha en botten som ser ut som rep eller torkat hö.