Hemmagjorda jeansshorts eller inte

Jeansshorts
Jeansshorts med slitningar

När man ser bilder på shorts i jeanstyg som säljs i butiker så kan man ju undra varför man betalar för något som ser hemmagjort ut. Det har länge varit populärt med den slitna stilen på jeansshorts och det innebär att de ser ut som om de först var ett par jeans som trimmats ner till shorts. När man själv testar att klippa av favoritjeansen så inser man snabbt att det inte var så enkelt och att man inte alltid får samma look som man ser i butiker. Det är därför som det inte alltid är en så bra idé att själv ordna med jeansshortsen.

Fram med saxen…

Om du har ett par jeans som du verkligen trivs med, men som har gjort sitt, så kanske du vill testa att klippa av benen för att få shorts. Det här kan du absolut göra men tänk på att jeansshorts kan se mycket olika ut beroende på hur man klipper. En del vill inte ha en fransig kant och då måste man lämna tyg så att man kan skapa en kant, men den här kanten kommer ju inte att se ut som på de modeller som man köper i butik såvida man inte syr på tyg som blir över från benen som man klippt bort. Det kan alltså komma att krävas lite mer kunskap för att resultatet ska bli snyggt. Ett vanligt misstag är till exempel att man klipper kortkort och får fickor som hänger ut. Man kan klippa bort fickorna men det blir inte ett särskilt proffsigt resultat.

Färdiga modeller

Man har alltså en hel del att tjäna på att köpa jeansshortsen som har den form som man vill ha och om det är viktigt att ge intrycket av att man själv har klippt fram formen så kan man ju satsa på en sliten look. Det finns till och med modeller som har färgfläckar så att man får intrycket av att det är de gamla målarjeansen som har omvandlats till shorts. Vill man ha en modell som inte ser sliten ut så kan man välja en längre längd på byxbenet samt detaljer som en fåll som ger ett helt annat intryck.

Hängselbyxor

Det finns också shorts med en överdel med hängslen. Det här är en klassisk form av jeansshorts som många tycker om. Om man passar i denna stil så är det mycket bekvämt men en del ser helt enkelt för barnsliga ut med hängslen och då får man antingen matcha med blusar och annat som ger en mognare känsla eller så får man välja en annan jeansmodell. Här kan färg också påverka resultatet. Man måste ju inte ha blåa varianter även om detta är det klassiska. Det går bra att välja denimtyg som har färgats fräscht i vitt för sommaren eller kanske i en